Seurakuntavaalit 20.11.2022

Seurakuntavaalit lähestyvät ja kylältämme on kolme ehdokasta, Kaija, Jarkko ja Annastiina. Alla olevia kuvia klikkaamalla pääset ehdokkaiden vaalikoneeseen ja lukemaan heidän antamat vastaukset. Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen ja oman kylän ehdokkailla saamme kylämme äänen kuuluviin.

Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää ja olet täyttänyt 16 vuotta 20.11 mennessä. Varsinainen vaalipäivä on 20.11.2022 klo 11-20 ja ennakkoäänestys 8-12.11.2022. Kotiäänestys on mahdollinen äänioikeutetulle, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

Tästä linkistä klikkaamalla pääset tutustumaan mistä kaikesta luottamushenkilöt päättävät!

Kaija Aspila-Renkola
erityisopettaja, eläkeläinen

Olen Kaija Aspila-Renkola Kiikerinkylästä. Perheeseeni kuuluu aviomies ja neljä aikuista lasta puolisoineen.

Olen ollut muutaman vuoden eläkkeellä erityisopettajan työstäni, mutta sijaistan vielä silloin tällöin ja koulumummoilen viikottain vanhalla koulullani. Erilaiset vapaaehtoistehtävät kyläseurassa, vaihto-oppilastoiminnassa ja muissa yhdistyksissä täyttävät päivät mukavasti. Lisäksi olen Ilmajoen kunnan kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen sekä kunnanvaltuuston varavaltuutettu.

Seurakunta on ollut minulla rakas koti lapsuudesta asti. Henkilökohtainen usko ja seurakuntayhteys ovat kannatelleet läpi elämän ja antavat edelleen voimaa ja rohkeutta epävarmoinakin aikoina.

Olen Ilmajoen seurakunnan kirkkovaltuuston ja -neuvoston sekä vapaaehtoistyön tiimin jäsen ja koen nämä tehtävät tärkeiksi ja mielekkäiksi. Ajattelen, että ammattitaitoiset työntekijät innokkaiden vapaaehtoisten kanssa terveissä ja tarkoituksenmukaisissa tiloissa mahdollistavat seurakunnan monipuolisen toiminnan.
Haluan olla rakentamassa seurakuntaa, jossa jokainen voi löytää oman paikkansa, kokea turvaa ja huolenpitoa ja kasvaa kristittynä yhdessä toisten kanssa.

Kaijan ehdokasnumero vaaleissa: 3

Jarkko Hautala
yrittäjä, eläkeläinen Kiikerinkylästä
.
Perheeseeni kuuluu vaimo, kolme lasta ja kolme lastenlasta.
.
Olen eläkkeellä, mutta työskentelen kokoaikaisesti yhtiöni hallituksen puheenjohtajajana, taloushallinnossa ja teknisenä tukena korjaamolla.
.
Seurakunnassa minulla on monia vapaaehtoistoimia, valtuuston ja neuvoston lisäksi. Olin striimaamassa koko korona ajan, kun kirkko oli suljettuna yleisöltä. Ehtoollisen jako, kolehdin keruu ym. toimet ovat mukavia, saa tehdä jotain oman seurakunnan hyväksi. Oma usko ja tarve seurakuntayhteyteen antavat intoa. Myös yrittäjien hyvänmielen aamiaisia olen järjestänyt koronaan saakka.
.
Hyvä henki ja yhteistyö luottamushenkilöiden ja seurakunnan työntekijöiden välillä on kullan arvoista. Olen johtanut omaa yhtiötäni sillä periaatteella, jos työntekijöilläni on hyvä olla, silloin on minullakin hyvä olla. Sama pätee myös seurakuntaelämään. Haluan antaa kokemukseni taloudenhoidosta, rakennushankkeista ym. oman yhtiöni parissa, Ilmajoen seurakunnan hyväksi.
.
Olen poliittisesti sitoutumattomassa Seurakuntalaiset-ryhmässä, koska mielestäni politiikka ei kuulu seurakunnan päätöksentekoon.
.
Jarkon ehdokasnumero vaaleissa: 7

Annastiina Valli

Maatalousyrittäjä

Olen kolmilapsisen perheen äiti ja maatalousyrittäjä Ilmajoen Könniltä. Koulutukseltani olen ulkomaankaupan tradenomi, rakennuspiirtäjä ja parturi-kampaaja. Lisäksi olen suorittanut kasvatustieteiden opintoja. Valmistumisen jälkeen aloitin vetämään erilaisia EU-koulutushankkeita yrittäjille mm. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien ja Järvipohjamaan ammatti-insituutin hallinnoimina. Kuuden projektin jälkeen työskentelin maailman suurimman potkukelkkatehtaan myynti/vientisihterinä Nurmossa, jossa olin edellisen kerran ehdolla seurakuntavaaleissa. Tämän hetkiseen arkeen mahtuu lasten harrastusten lisäksi hevosurheilu ja ulkoilu perheen koiran kanssa. Kansallispuistot ovat tulleet tutuiksi. Työarkea tasapainottaa kalkkunat ja päiväkotikeikat. Lasten lisäksi tapaan paljon kyläläisiä ja vanhuksia kiertävänä parturi-kampaajana. Paljon olen kuullut mielenkiintoisia tarinoita ihmiselämästä. Olen kiitollinen, että minua pyydettiin ehdokkaaksi, sillä Ilmajoella eletään isojen päätösten aikaa ja toivon, että seurakuntalaisena olisin mukana päätöksenteossa. Oma yksi iso huoleaiheeni on ihmisten yksinäisyys joka ikäluokassa. Siihen toivon muutosta. Oma slogan ”Meissä kaikissa asuu pieni usko”

Annastiinan ehdokasnumero vaaleissa 34

Vastaa