Uusien koivujen istutus Kökkä.

Lauantaina 9.10 klo 9.00 alkaen vaivaastennevan uusien koivujen istutustalkoot. Uudet taimet noin n250kpl odottavat kioskilla istuttajiaan.
Kokoonnumme aamulla kioskille, josta ohjeistuksen jälkeen jakaannumme istutus puuhiin. Uudet taimet istutamme ihan lapio menetelmällä jokaisen vanhan pystyssä olevan ja jo kaatuneen koivun sijainnin puoleen väliin, samaan riviin vanhojen koivujen kanssa. Vanhat koivut jäävät vielä paikalleen muutamaksi vuodeksi josta ne aikanaan sitten poistetaan ja haketetaan kylätalon lämmön lähteeksi.
Talkoolaiset ottavat varustuksekseen huomioliivin, lapion ja rautakangen tai lekan jolla saa tainta tukevat paalut pystytettyä.
Taimet ja tarvikkeet jaamme jo perjantaina valmiiksi tien penkoille.
Lähtekää mukaan isolla porukalla tekemään histroriaa ja turvaamaan tämän meidän niin ainutlaatuisen kulttuurimaiseman säilymisen.
Ensimmäiset koivut istutettiin vaivaastennevan varteen Harjunmäen-kiikerin maamiesseuran toimesta tasan 70 vuotta sitten 1951 ja uusittiin 1988.
Kioskille järjestetään talkoolaisille juotavaa, kaffia ja makkaraa.
Tervetuloa ja tehdään tästä päivä, joka muistetaan vielä vuosikymmenien päästä ja onhan se mukava sitten sanoa että minäkin olin mukana.

Kökkää kioskilla

Tiistaina kökittäis kioskille Golfratojen pohjia klo 14.00 alkaen. On käsimiehillekki hommaa vaikka konehilla koitetaan krovimmat työt tehdä.

Kevät talkoot

Kyläseuran väki laittoi paikkoja kuntoon kylätalolla ja kodan ympäristössä. Kodalle tehtiin muunmoassa katos polttopuita varten ja tontin hakkuutähteistä sahattiin uuteen latoon polttoput kuivamaan. Talkoolaisia paikalla runsaasti ,vaikka monella vielä omatkin kevätkiireet painavat päälle.

Solarsound 2019

Talkoo aikainen tiedottaminen tapahtuu pääosin oman WhatsApp ryhmämme kautta.

Tutustukaa työvuorolistaan ja tarkistakaa vuoroanne alkamisajat. Lista on vähän vaikealukuisempi kuin aikaisemmin meidän oma, mutta toivottavasti saatte kuitenkin selvää. NYQS;n miehet ja naiset tulevat töihin kellokorttinsa kanssa TIKEn kautta mutta me toimitaan niinkuin aikaisemminkin. Eli Ammattikoulunkadun huoltoportista sisään ja portin välittömässä läheisyydessä olen teitä vastassa, jossa jaan teille liivit, ruokaliput ja rannekkeen. Tästä jakaudumme sitten työpisteillemme. Jos joku haluaa noutaa rannekkeensa aikaisemmin niin ottaa minuun yhteyttä. Rannekkeet on mulla jo tässä kotona.

Talkoo kaffit Kalajaisten leirikeskuksessa 1.9.2018 klo 15.00 alkaen

On taas aika kiittää aktiivisia kyläläisiä Talkookaffien merkeissä. 1.9 lauantaina klo 15.00 alkaen.Ilmajoen kunnan Kalajaisten leirikeskus on käytössämme. Varsinaista ohjelmaa ei ole mutta tuollainen suuntaa antava aikataulu on ja myöhemminkin vielä paikalle ehtii. Ovet auki klo 15.00. Kaffetpannu kuumana ja voi olla vähä täytekaakkua ja pikkusuolaastaki klo 16.00 alkaen. Miesten ja naisten saunat kuumana klo 17.00 alkaen ja noin klo 18.00 Grilli kuumana rantakatoksessa. Vietetään iltaa ilman pönötystä hyvässä seurassa saunooden, grillaillen, uiden, soudellen, luonnossa liikkuen ja mitä ikinä keksitäänkin. Leirikeskus on käytössämme ilta 22.00 asti. Kaikki kyläseuramme toimintaan osallistuneet ovat tervetulleita, myös ilman muuta he jotka syystä tai toisesta ollet estyneitä osallistumaan tämän kesän koitoksiin. Vietetään kiireetöntä syysiltaa hyvässä seurassa. Toivottavasti mahdollisimman moni pystyy osallistumaan!

Linkki Google mapsin ajo-ohje Kalajaisiin.

Linkki Kalajaisten kuntorata.

Solarsound 3-4.8.2018

Talkoo kesämme huipentuu jälleen Solarsoundin JV talkoisiin. Olemme olleet mukana ihan tapahtuman alusta asti. ensimmäiset solarsoundit järjestettiin 2-3.8.2013 jolloin olimme mukana muutaman JV talkoolaisen voimin. Nytkin on mukana näitä pioneereja jotka ovat olleet alusta asti mukana . Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja panoksemme sen mukana, ollen nykyisellään meidän tärkein talkootapahtumamme. Talkoolaisten panostus on melkoinen ja tulemmekin tekemään kahden päivän aikana 88 talkoo vuoroa ja työtunteja kertyy noin 800. Talkoovuorojen pituudet vaihtelevat 6-15 tunnin välillä kunkin talkoolaisen mahdollisuuksien mukaan. Tapahtuman portit aukenevat perjantaina klo 14.00 ja lauantaina klo 13.00. Valomerkki tulee kumpanakin päivänä klo 1.30 jolloin alue on tyhjänä viimeistään klo2.00

Solarsound

Solarsound, tuo meidän JV talkookesän huipentuma lähestyy 3-4.8.2018. Tulemme tarvitsemaan taas järjestyksenvalvojia  tekemään noin 80 talkoo vuoroa, eli tarkoittaa 40 henkilöä päivää kohden. Talkoisiin voi osallistua myös vähintään 18vuotias henkilö jolla ei ole järjestyksenvalvoja korttia. Näille kortittomille hamme tilapäisen JV luvan tähän tilaisuuteen. Edut ovat samat kuin aikaisempinakin vuosina, eli talkoovuorolle saa ruokalipun ja Rannekkeen jolla pääsee tapahtumaan molempina päivinä. Toimenkuvamme tulee olemaan sama kuin aikaisemminkin eli kulunvalvonta ja ranneke tarkistukset pääportilla. Tapahtuma alue tulee olemaan pääpiirteittäin samanlainen kuin aikaisemminkin mutta tapahtuman ulkopuolisia alueita tullaan rajaamaan enemmän aidoin. Nyt rohkeasti ilmoittautumaan mukaan. tuisku@nic.fi tai viestillä numeroon 0405700500 ja soittakaa ihmeessä jos on kysyttävää.

Tietoa tulevan kesän JV talkoista.

Kuluvan vuoden JV talkoot alkavat pikkuhiljaa. Veikkausliigassa pelaavan SJK:n kotiotteluissa olemme mukana 1-2 henkilön vahvuudella. Vain JV kortin omaavat voivat näihin talkoisiin osallistua.

Ensimmäinen isompi tapahtuma on Provinssi joka järjestetään  28-30.6 tapahtuma on kolmipäiväinen ja talkoolaisten tarve noin 30 henkilöä. Edut näillänäkymin samat kuin aikaisempinakin vuosina. Mukana voi olla myös kortittomia 18v JV talkoolaisia, heille anotaan tapahtuman ajaksi tilapäinen JV lupa.

Talkoo kesän huipennus on  kaksipäiväinen 3-4.8 järjestettävä Solarsound, joka ajankohdan puolesta on palannut alkuperäiselle paikalleen. Solarsoundissa olemme olleet mukana tapahtuman alusta asti ja JV talkootoimintamme on kasvanut tapahtuman mukana ja on meidän tärkein tapahtuma. Vastaamme järjestyksenvalvonnasta tänäkin vuonna NYQS:n kanssa joka on kumppanina vanha tuttu. JV talkoolaisten tarve tulee olemaan 80 henkilön luokkaa niinkuin parina edellisenäkin vuonna. Tapahtuma vedetään vielä tänävuonna vanhalla tutulla alueella, mutta aikaisempien vuosien kokemuksella alueita rajataan uudella tavalla. Myös tässä tapahtumassa voi olla mukana ilman JV korttia 18v täyttänyt ja tilaisuuden ajaksi anotaan väliaikainen JV lupa.

Nyt jos vielä löytyy halukkuutta ja aikaa suoritta järjestyksenvalvojan peruskurssi niin Etelä-Pohjanmaan opisto järjestää JV kurssin 3-23.5. Kyläseura maksaa kurssimaksun jos joku haluaa osallistua. Linkistä lisätietoa kurssista.

Linkki Järjestyksenvalvojan peruskurssiin.

Jos kaipaat lisätietoa talkoista, JV korttiasiossa tai mistä vain näihin liittyvästä niin soita Juha 0405700500 tai lähetä postia tuisku(at)nic.fi