Kyläkirje touko-kesäkuu 2023

’Jo joutui armas aika ja suvi suloinen’ tänne meidänkin kyläämme ja sen myötä monet kesätapahtumat ja yhteiset kokoontumiset. Lähtekäähän taas joukolla mukaan!

Ke 31.5. klo 18.00 alkaen istutetaan porukalla Vaivaastennevalle uudet koivuntaimet menetettyjen tilalle. Ota mukaan oma lapio ja esim. leka/pajavasara paalujen lyömiseen. Kioskilla tarjotaan talkookaffit ja makkarat koko porukalle.

La 3.6. avautuu taas Harjunpakan kesäkioski ja Ilmajoen ainoa minigolfkenttä. Aukioloajat ovat entiset 12.00-21.00. Kokoonnutaan taas ahkerasti kylän omaan olohuoneeseen!

Ke 7.6. klo 19.00 pidetään perinteinen kylvön siunaus kioskin markilla. Kirkkoherra Jani Latva-Nikkola toimittaa siunauksen, lauletaan yhdessä virsiä ja juodaan lopuksi kyläseuran tarjoamat pullakaffit.

La 10.6. osallistutaan kansalliseen Avoimet kylät -päivään kioskin ympäristössä. Kioski on auki normaalisti ja minigolf on koko päivän ilmaista. Makkaragrilli on myös kuumana. Klo 12.00-15.00 järjestetään peräkonttikirppis, jonne toivotaan runsaasti sekä myyjiä että ostajia. Hiltusen Ari (0400 853223) ottaa vastaan ilmoittautumisia.

Ma 12.6. klo 18.00 on kylätalolla Lounean infotilaisuus valokuituasiasta. Vaihtoehtoisesti voi osallistua Munakan nuorisoseurantalolla (Munakantie 710) pidettävään tilaisuuteen ti 13.6. klo 18.00.
Muistattehan, että juhannukseen mennessä on tehtävä sopimus Lounean kanssa, jos haluaa liittyä valokuituun!

Ke 14.6. klo 18.00 mennään kesäteatteriin Orisbergiin katsomaan esitystä ’Grand Old Orisberg’. Lippuja on varattu 30 kpl ja kyläseuran jäsenille hinta on vain 15 €. Varaa oma lippusi Hiltusen Arilta ja maksa kyläseuran tilille FI83 4108 0010 8485 32.

Juhannuslauantaina 24.6. järjestetään kylätalon markilla Juhannusrykäisy hauskalla ohjelmalla. Tarkempaa ilmoitusta tulee myöhemmin.

Kesäpyöräilyjä ja muuta liikuntaa järjestetään muutaman kerran kesän aikana. Seuratkaa kotisivuja, facebookia ja seurapalstaa!

Merkitkää alustavasti kalenteriin myös kesän odotettu sokkoretki to 27.7. Tarkempaa tietoa aikatauluista tulee lähempänä ajankohtaa.

Oikein aurinkoista ja hyvää kesää meidän kylän väelle!

Vaivaastenevan Koivujen paikkaistutus kökkä 31.5 Klo 18.00

Koivujen kohtaloa ja istutuksen epäonnistumista on nyt selvitetty ja syy on nyt selvinnyt. Syy on istutusajankohta, vaikka yleinen käsitys on että talvehtivan puun istuttaminen syksyllä on toimiva menetelmä, niin tässätapauksessa näin isoja koivuja ei saisi kuitenkaan syksyllä istuttaa. Tämä tieto on taimitarhalta joka taimet on kasvattanut. Meille kuitenkin taimet toimitettiin ilman varoituksen sanaa mahdollisesta istutuksen epäonnistumisesta.

Uudet taimet toimitetaan ensiviikon alussa ja istutustalkoo päiväksi valikoitui watsapp äänestyksen perusteella 31.5 klo 18.00 alkaen. Toivotaan runsasta talkoohenkeä että saataisiin uudet taimet illanmittaan istutettua. Laskennan perusteella 50% taimista on latvavikaisia tai kokonaan kuolleita. Vaihdettavat on merkitty nauhalla. Kokoonnutaan kioskille klo 18

Anttoni Alangon muistolle

Anttoni Alangon muistolle on avattu lista. Muistamiset entiseen tapaan osoitteeseen Lähteläntie 135, 60800 Ilmajoki(Vesa ja Kristiina Iso-Tuisku, valkoiseen postilaatikkoon oven vieressä). Keräys loppuu 11.5.2023 klo. 18.00.

Vappu kioskilla!

Rullaati rullaa!🎊

Kioski on perinteisesti auki vappupäivänä 1.5. Munkkeja, kahvia ja mehua myynnissä klo 12-15, minigolfiakin voi pelata!

Tervetuloa!🎈

Maria Seittun muistolle

Maria Seittun muistolle on avattu lista. Muistamiset entiseen tapaan osoitteeseen Lähteläntie 135, 60800 Ilmajoki(Vesa ja Kristiina Iso-Tuisku, valkoiseen postilaatikkoon oven vieressä). Keräys loppuu 29.3.2023

UKRAINA-KERÄYS to 23.2.2023 klo 14-18

Keskuspuistikko 21, Kurikka (vanha lukio)

Kurikan reserviläiset keräävät ja kuljettavat avustustavaraa Ukrainaan Kalyna-yhdistyksen kautta.

Voit osallistua keräykseen myös omalla kylällä ke 22.2.asti.

Kysy lisää: pienemmät lahjoitukset Kaija Aspila-Renkola 040 5395604 ja isokokoiset Antti Mäki-Latvala 0500 138296.

Erityisesti tarvitaan:

  • Kuivaruokaa (helposti valmistettavaa tai sellaisenaan syötävää), näkkileipää, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, säilykkeitä, keittoja, nuudeleita, suurimoita, energiapatukoita
  • Vauvanruokaa, maitojauhetta
  • Juomia: pillimehua, mehua, teetä, kahvia, kaakaota
  • Ensiaputarvikkeita: haavanhoitotarvikkeita, särkylääkkeitä, laastaria, sidetarpeita
  • Hygieniatuotteita, kosteuspyyhkeitä, parranajovälineitä
  • Vaatteita: sukkia, lämpimiä alusvaatteita, villapaitoja, työvaatteita, suojaliivejä
  • Taskulamppuja, otsalamppuja, paristoja, powerpankkeja, sammutuspeitteitä, kaasukeittimiä, kaasua
  • Makuualustoja, lämpimiä makuupusseja, peitteitä (mielellään luonnonmateriaalista)
  • Aggregaatteja, droneja & kannettavia tietokoneita

Kiitos avustasi – se menee varmasti perille ja tulee kovaan tarpeeseen!

11.02.2023 – Koko perheen turvallisuuspäivä Könnin kylätalolla


Koko perheen turvallisuuspäivä järjestetään valtakunnallisena 112-päivänä, la 11.2.2023 klo 11–14 Könnin kylätalolla (Harjunmäentie 165, Ilmajoki).

Kaikenikäisille suunnatussa tapahtumassa on toimintaa ja tietoa mm. kodin turvallisuudesta, kotivarasta ja sydänterveydestä. Kylätalon sisätiloissa saa tutustua eri toimijoiden esittelypisteisiin. Sydäniskurin käyttöä tehdään tutuksi ja innostetaan kaikkia kävijöitä lataamaan 112 Suomi -sovellus älypuhelimiinsa.

Tapahtumassa on myös kahvio, josta saa ostaa pientä purtavaa.

Mukana menossa ovat mm. Ilmajoen paloasema, Vapepa, Ilmajoen Sydänyhdistys ja Iskua Etelä-Pohjanmaalle-hanke.

Tapahtuman järjestää Liiverin Kylille-hanke yhteistyössä Könnin Kyläseuran kanssa.

Auta Ukrainaa!

Kyläseuran hankkima aggregaatti on pian lähdössä kohti Ukrainaa. Pienempiä laitteita on saatu kyläläisiltä lahjoituksina ja lisää mahtuu ensi viikolla lähtevään kuormaan. Vaatteita ei tällä hetkellä oteta mukaan, mutta kaikenlaista kovaa tavaraa tarvitaan: taskulamppuja, pattereita, varavirtalaitteita, droneja, kynttilöitä, ruokasäilykkeitä, vauvanruokaa, ensiaputarvikkeita jne. Kysy lisää Kaijalta 040 5395604!