DEFIBRILLAATTORIn käyttökoulutus

Maanantaina 1.11 klo 18-20 sydäniskurin käyttökoulutus kylätalolla, eka tunti teoriaa, toinen käytäntöä. Tarjolla siis kaikille kiinnostuneille jäsenille – toivottavasti mahdollisimman moni pääsee opettelemaan laitteen käyttöä 😁

Huomio📣📣📣📣


Huomenna torstaina sydäniskurin käytön opastus tilaisuus valitettavasti peruuntuu kouluttajan sairastumisen vuoksi, mutta selvitämme ja tiedotamme uuden ajankohdan heti kun saamme tiedon siitä. Pyritään saamaan se vielä tälle vuodelle.

Vaivaastennevan koivut

Vaivaastenneva sai ensimmääset koivunsa 1951 Harjunmäen-Kiikerin maamieseuran toimesta nimikkopuu menetelmällä ja seuraavan kerran 1988 tien saneerauksen yhteydessä. Nyt 70 vuotta myöhemmin ensimmäisistä istutuksista on tullut jälleen aika istuttaa Vaivaastennevalle uudet koivut kyläseuran toimesta. Nykyiset koivut on lähes kaikki loukittu tyvestä ja moni niistä on jo katkennutkin. Kyläseuralle on uudet taimet noin 250kpl tiedossa ja hankkeelle myös ELY näyttää vihreää valoa kulttuurimaiseman ylläpitävänä hankkeena. Normaslistihan ei tiealueella puita hyväksytä, mutta tämä on niitä harvoja kohteita Suomessa jossa tämä sallitaan . Uudet koivuntaimet istutetaan kasvamaan jokaiseen koivuväliin ja paikaten harvat paikat. Kun koivut ovat lähteneet matkaan niin muutamanvuoden kuluttua sitten poistetaan vanhat ja laitetaan hakkeeksi kylätaloa lämmittämään. Työ toteutetaan syksyn aikana ja Köykkäpäivä ilmoitetaan lähempänä kun taimet saadaan kylälle

Kyläkaffit ja kesän päättäjäiset ma 6.9. klo 18.00 alkaen

Muistakaahan maanantain 6.9. kyläkaffit ja kesän päättäjäiset klo 18.00 alkaen kylätalolla. Luvassa herkkuja ja mukavaa yhdessäoloa. Talo tarjoaa maskit, käsidesiä ja tilavat pöydät.

HUOM! Kutsu koskee kaikkia kyläläisiä, vaikka et olisi ehtinytkään kesällä mukaan talkoisiin. Voit saapua non-stoppina klo 18.00 – 20.00.

Maaseutunaiset tiedottaa:

Maanantaina 30.8-21 klo 18.00
Sienestysilta. Mennään porukalla sienimetsään.
Hautalan Aino opastaa.
Kokoonnutaan Kylkisalon metsästysmajan pihaan.
Ota mukaan kaksi koria tai sankoa, ryöpättäville ja suoraan pannulle meneville sienille oma. Veitsi tai sieniveitsi mukaan, sekä oma juomapullo.
🌲

Tervetuloa mukaan!

Kyläseuran sokkoretki 14.8.2021 HUOM! RETKI ON PERUTTU.

Merkitkäähän kalenteriin la 14.8. Kyläseura järjestää taas odotetun sokkoretken salaisiin kohteisiin. Tarkempi aikataulu varmistuu lähipäivinä ja kyläkirje kolahtaa postilaatikkoon. Seuraa tiedotusta myös facebookissa ja kotisivuilla.

Retkelle voi jo ilmoittautua Kaijalle 040 5395604 tai kaija.aspilarenkola@gmail.com. Ilmoita samalla mahdolliset ruokarajoitteet.

Harjunmäen-Kiikerin maaseutunaisten retki Bergön saarelle


Tarkoituksemme on järjestää retki Niittytilan taimistolle Bergön saarelle lauantaina 4.9.2021 (tautitilanne huomioonottaen).
Matkalla ruokaillaan Strand-Möllessä Molpessa. Matkaan lähdemme bussilla.
Sitovat ilmoittautumiset 23.8.mennessä Tuulikille 040 095 1963 tai Kristiinalle 040 086 4790.
Kellonajat tarkennamme myöhemmin.

http://www.niittytila.com/index.php?route=product/category&path=74

https://www.strand-molle.fi/