Kotijoulu joen rannalla

”Pahuksen kiinalaiset!”, Kauko parahti facebook -kommenttinsa loppuun. 

 Se oli vaatimaton purkaus mielipahasta, jonka Kauko oli juuri iltapäivällä kokenut.  Pomo oli koko syksyn kestäneiden yhteistoimintaneuvottelujen päätteeksi ojentanut hänelle irtisanomispaperin. Nuorempi kollega, perheellinen, sai jäädä.

 ”Luulisin, että sinä poikamiehenä kestät taloudellisiakin vastuksia paremmin.”,  pomo oli yrittänyt perustella lopputiliä ja irtisanottavien valintaa.

Sikaväen humppa!

Näin joulun aikaan kuulemme usein juisen version ”sika”, on myös täällä oltu valveutuneita, paikallinen siankasvattajain kerho toimintansa historian hyvinä aikoina (jo kymmeniä vuosia sitten) pyysi Kiikerinkyläistä pakonoitsijaamme tuottamaan sanat sikaväen juhlatapahtumaan, tässä Anni Kankaan tuottamat sanat ”sikaväen humppa”:

Eikä siinä vielä kaikki: Tähän on tuottanut musiikin Lasse Lintala ja on myös tallennettu cd-levylle ,olisiko friiaripoikien laulamana, ehkäpä vielä senkin tallenteen kuulemme!

Anni Kangas; sikaväen humppa

Humppa täällä Suomenmaassa soi nyt kaikille, miksei sitten omistettu oisi sioille. Nehän tätä ihmiskuntaa pitää voimissaan, työssä sekä toimissaan. ”Sianliha tiellä pitää, muuten ei tuu yhtään mitään, possun pinta, syltyt, sorkat laulun aihe on!”

Nykyajan siatkin ne missejä nyt on, karvat kiiltää, läski puuttuu, solakoita on. Vesipesu, vitamiinit eteen kannetaan, taputukset annetaan. ”sianliha tiellä pitää, muuten ei tuu yhtään mitään, possun pinta, syltyt, sorkat laulun aihe on!”

Ennenvanhaan siatkin sai yksin röhkiä, nyt ne saavat harrastaa jo ryhmäseksiä. Ruoka tuodaan kuivana, ei enää velliä, on ihanata kelliä . ”Sianliha tiellä pitää, muuten ei tuu yhtään mitään, possun pinta, syltyt, sorkat laulun aihe on!”

Porsas se on näöltään vitisiloonen , muttei enää niin ennen satakiloonen. Valkoosissa takeissa nyt hoito hääräilee, ja annokset määräilee. ”Sianliha tiellä pitää, muuten ei tuu yhtään mitään, possun pinta, syltyt, sorkat laulun aihe on!”

Nyt on päivät sikojenkin paljon muuttuneet, vaikka pahnat karsinoissa ompi puuttuneet. Häntä sillä kippuralla on kuin ennenkin, terveyden ennustin. ”Sianliha tiellä pitää, muuten ei tuu yhtään mitään, possun pinta, syltyt, sorkat laulun aihe on!”