Kyläpyörääly 2.8.2017 klo19

Jussin jokisaunoolla pyöräälty ja suomen kesä pääsi näyttämään parhaita puoliaan. Jussi tarios pyörääliöölle nokipannukaffeet ja mokkooset, samalla iskien tarinaa Ilimajoen historiasta ja Alajoen viljelylakeuren synnystä.

Kyläpyöräälykesä onki kääntymäs sitte elokuulle ja viimeesen pyöräälyt alkavat olla käsillä. Keskiviikkona 2.8 pyöräälemmäkin sitte munakkahan ja käymmä tutustumas Kuusiston porkkana tilahan. Kuusiston tilaa isännöivät Anu ja Heikki Kuusisto viljelevät porkkanaa maakunnan tarpeisiin. Kuusistot siirtyivät vuonna 2013 tärkkelysperunasta porkkanan viljelyyn. Suurin osa sadosta tulee myyntiin vähittäiskaupoissa Seinäjoen lähiseudulla. Ilmajoen MTK valitsi myös Kuusiston tilan juuri äskettäin Ilmajoen vuoden maatilayritykseksi. Liikkeelle lähäremmä tuttuun tapaan kioskilta klo19.00

Linkki Kyläpyöräälykesän arvonta.

Vastaa