Könnin Kylätalo

Könnin kylätalo on myös juhlatalo ja kokoustalo

Rakennus on entinen Harjunmäen koulu, jonka Könnin kyläseura osti käyttöönsä vuonna 2003 koulutoiminnan loputtua. Kylätalo sijaitsee Harjunmäen kylässä noin 9 km Ilmajoen keskustasta Ylistaroon päin.

Osoite:

Harjunmäentie 165
60800 Ilmajoki 

Talossa on hyvinvarusteltu keittiö, jossa mm. iso Coffee Queen -kahvinkeitin sekä kippikattila ja paljon tarjoilu- ja ruuanvalmistusastioita. Keittiössä on myös sähköhella ja astianpesukone sekä maaseutunaisten vuokrattavissa oleva ruoka- ja kahvikalusto 100–150 hengelle.

Kylätalolla on kaksi kokoontumistilaa, joihin mahtuu yhteensä noin 100 henkeä. Tiloista isompaa (63 m²) voidaan käyttää myös liikuntatilana ja sen yhteydessä on kaksi pukuhuonetta ja wc. Eteisaulassa on kaksi wc:tä ja inva-wc lastenhoito pöydällä varustettuna. Pienempi tila on 50 m² kokoinen luokkahuone, jossa on pöydät ja tuolit sekä käytettävissä dataprojektori/videotykki, 75 tuumainen näyttö oman kannettavan tietokoneen kanssa, kylätalolla on myös langaton nettiyhteys käytettävissä.Isommasta tilasta on myös piebempää tilaan video ja ääni yhteys isolle näytölle.

Talossa on koneellinen ilmastointi ja äänentoistojärjestelmä. Sisäänkäynnin yhteydessä on invaluiska. Pihalla on parkkitilaa runsaasti.

Kylätalo sopii loistavasti sekä pienempien että isompien juhlien ja kokousten järjestämispaikaksi! Taloa vuokrataan sekä kyläläisille että ulkopuolisille.

Tilavuokrat seuraavin hinnoin, Juhlat jolloin kaikki tilat käytettävissä 120-150€ Kokoukset 50-70€ Tilaisuuksien jälkeisestä siivouksesta perimme erillisen maksun jos siivous jää kyläseuran hoidettavaksi.

Lisätiedot ja varaukset:

Timo Mäki-Välkkilä
0500 560183
timomakivalkkila(at)gmail.com

Vähän kylätalomme historiaa.

Könni-Kiikerin kansakoulu nimellä on Harjunmäen kansakoulu aloittanut toimintansa vuonna 1897. Kiikerinkylän koulun valmistuttua ja aloittaessa toimintansa vuonna 1927, muuttui Könni-Kiikerin kansakoulu Harjunmäen kouluksi.

Koulutoiminnan alkaessa pari ensimmäistä vuotta koulua pidettiin vanhassa Mäki-Latvalan talossa, lähellä maantietä. Vuonna 1899 koulu pääsi muuttamaan juuri valmistuneeseen uuteen koulurakennukseen joka on tämä nykyinen Könnin kylätalo. Koulun ensimmäisenä opettajana on toiminut A. Rautavaara

Alkuperäistä koulurakennusta on uudistettu kahdesti. Ensimmäisen kerran vuonna 1920 loppupuolella oppilasmäärien kasvaessa ja koulun muuttuessa kaksi opettajaiseksi, tehtiin talon pohjoispäähän kaksi luokkahuonetta käsittävä laajennus. Näissä tiloissa koulu toimi vuoteen 1981 jolloin aloitettiin koulun täydellinen peruskorjaus. Remontin valmistuttua keväällä 1982 oli myös uusitun koulun vihkiäiset. Remontin ajan koulu toimi jo aikaisemmin lakkautetussa Kiikerinkylän koulussa. Harjunmäen koulu jatkoi toimintaansa kevääseen 2003 jolloin koulu lakkautettiin ja koulu piiri yhdistettiin Peltoniemen koulupiiriin.

Tämän jälkeen alkoivat pitkät neuvottelut Könnin Kyläseuran ja Ilmajoen Kunnan välillä koulurakennuksen hankkimiseksi kyläseuran käyttöön ja loppuvuodesta 2003 lopulliset kaupat saatiin lyötyä lukkoon.

Siitä asti yli 100-vuotias koulurakennus on toiminut kolmen kylän, Könnin, Kiikerinkylän ja Harjunmäen toiminnan keskuksena. Kyläseuran isännyyden aikana kylätaloa on remontoitu pikkuhiljaa ja uudisteltu lämmityksen ja keittiön osalta vaatimuksia vastaavaksi.