Uusien koivujen istutus Kökkä.

Lauantaina 9.10 klo 9.00 alkaen vaivaastennevan uusien koivujen istutustalkoot. Uudet taimet noin n250kpl odottavat kioskilla istuttajiaan.
Kokoonnumme aamulla kioskille, josta ohjeistuksen jälkeen jakaannumme istutus puuhiin. Uudet taimet istutamme ihan lapio menetelmällä jokaisen vanhan pystyssä olevan ja jo kaatuneen koivun sijainnin puoleen väliin, samaan riviin vanhojen koivujen kanssa. Vanhat koivut jäävät vielä paikalleen muutamaksi vuodeksi josta ne aikanaan sitten poistetaan ja haketetaan kylätalon lämmön lähteeksi.
Talkoolaiset ottavat varustuksekseen huomioliivin, lapion ja rautakangen tai lekan jolla saa tainta tukevat paalut pystytettyä.
Taimet ja tarvikkeet jaamme jo perjantaina valmiiksi tien penkoille.
Lähtekää mukaan isolla porukalla tekemään histroriaa ja turvaamaan tämän meidän niin ainutlaatuisen kulttuurimaiseman säilymisen.
Ensimmäiset koivut istutettiin vaivaastennevan varteen Harjunmäen-kiikerin maamiesseuran toimesta tasan 70 vuotta sitten 1951 ja uusittiin 1988.
Kioskille järjestetään talkoolaisille juotavaa, kaffia ja makkaraa.
Tervetuloa ja tehdään tästä päivä, joka muistetaan vielä vuosikymmenien päästä ja onhan se mukava sitten sanoa että minäkin olin mukana.

Vastaa