Vaivaastennevan koivut

Vaivaastenneva sai ensimmääset koivunsa 1951 Harjunmäen-Kiikerin maamieseuran toimesta nimikkopuu menetelmällä ja seuraavan kerran 1988 tien saneerauksen yhteydessä. Nyt 70 vuotta myöhemmin ensimmäisistä istutuksista on tullut jälleen aika istuttaa Vaivaastennevalle uudet koivut kyläseuran toimesta. Nykyiset koivut on lähes kaikki loukittu tyvestä ja moni niistä on jo katkennutkin. Kyläseuralle on uudet taimet noin 250kpl tiedossa ja hankkeelle myös ELY näyttää vihreää valoa kulttuurimaiseman ylläpitävänä hankkeena. Normaslistihan ei tiealueella puita hyväksytä, mutta tämä on niitä harvoja kohteita Suomessa jossa tämä sallitaan . Uudet koivuntaimet istutetaan kasvamaan jokaiseen koivuväliin ja paikaten harvat paikat. Kun koivut ovat lähteneet matkaan niin muutamanvuoden kuluttua sitten poistetaan vanhat ja laitetaan hakkeeksi kylätaloa lämmittämään. Työ toteutetaan syksyn aikana ja Köykkäpäivä ilmoitetaan lähempänä kun taimet saadaan kylälle

Vastaa