Solarsound 3-4.8.2018

Talkoo kesämme huipentuu jälleen Solarsoundin JV talkoisiin. Olemme olleet mukana ihan tapahtuman alusta asti. ensimmäiset solarsoundit järjestettiin 2-3.8.2013 jolloin olimme mukana muutaman JV talkoolaisen voimin. Nytkin on mukana näitä pioneereja jotka ovat olleet alusta asti mukana . Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja panoksemme sen mukana, ollen nykyisellään meidän tärkein talkootapahtumamme. Talkoolaisten panostus on melkoinen ja tulemmekin tekemään kahden päivän aikana 88 talkoo vuoroa ja työtunteja kertyy noin 800. Talkoovuorojen pituudet vaihtelevat 6-15 tunnin välillä kunkin talkoolaisen mahdollisuuksien mukaan. Tapahtuman portit aukenevat perjantaina klo 14.00 ja lauantaina klo 13.00. Valomerkki tulee kumpanakin päivänä klo 1.30 jolloin alue on tyhjänä viimeistään klo2.00

Loppupuolella on muutamia linkkejä mm työvuorolista ja ohjetiivistelmä järjestyksenvalvojana toimivalle. Nämä kannattaa kaikkien lukaista läpi, varsinkin tilapäisellä JV luvalla toimivien talkoolaisten ja ensikertalaisten.

Vastuu alueemme on aikaisempien vuosien tapaan Pääportin lipputarkistukset ja pääportin läheinen Kirkkokatu (Tangokatu). Kirkkokatu on varsinaisen tapahtuma-alueen ulkopuolella. Kirkkokadulla alueella sijaitsee lipunmyynti, lippujen rannekkeeksivaihtopiste, narikka, benjihyppypaikka ja ehkä jokunen myyntipiste. vastaamme myös Ammattikoulunkadun puolesta josta tapahtuu alueen huoltoliikenne ja artistit saapuvat myös täältä alueelle. Huolehdimme alueidemme yleisestä järjestyksestä. valvomme tapahtuma alueen ulkorajoja ettei alueelle yritetä liputta sisään. Kirkkokadun puoli on se missä on ihmisiä paljon ja ammattikoulun kadulta ei yleisölle ole sisäänpääsyä mutta täältä on kuitenkin ehkä suurin paine luvatta sisään pyrkimiselle. Tapahtuman aikana voi tehtäviin muutoksia tarpeen niin vaatiessa ja kierätämme tehtäviä keskenämme, Toimimme NYQS alaisuudessa jolla on päävastuu tapahtuman Järjestyksenvalvonnasta, he hoitavat aidan sisäpuolen valvonnan, anniskelu alueet ja esintymislavan mutta tarpeen vaatiessa avustamme heitä, muita seuroja ei JV talkoo tehtävissä Könnin Kyläseuran lisäksi ole varsinaisella tapahtuma alueella.

Tänäkin vuonna Solarsound haluaa panostaa erityisesti asiakkaiden viihtyvyyteen, joten henkilöstön hyvä asiakaspalveluasenne on tärkeässä asemassa. Järjestyksenvalvoja on usein ensisijainen ihmiskontakti yleisön ja festivaalin välillä, jolloin järjestyksenvalvojien asiakaspalveluvalmius on ensiarvoisen tärkeää.

Tapahtumaan kannattaa varustautua säänmukaisesti ja hyvillä kengillä, myöskin oma pilkkireppu tai kevyt retkituoli on hyvä varuste, että pääsee välillä lepuuttamaan jalkojaan. Alueen ulkopuolella ei muuten liiemmälti levähdyspaikkoja ole tai ne eivät ole vapaana. Ottakaa myös oma taskulamppu mukaan, joka on hyvä apuvälone illan pimetessä.

Talkoolaisille on vuoron aikana luvassa lämmin ateria, joka toden näköisesti toteutetaan ruokalippu periaatteella johonkin tapahtuman ravintoloista, kahvia on vapaasti saatavilla taukotilassamme, joka tulee sijoittumaan tänäkin vuonna ammattikoulun pääsisäänkäynnin aulaan.

JV-talkoolaiset pääsevät ajamaan huoltoalueelle Ammattikoulunkadun huoltoportin kautta, jonne autot voi myös jättä parkkiin turvallisesti aidatulle alueelle. Huoltoportilla päivystää joku omankyläinen jotta pääsette varmasti sisään. Huolto alueella kohtaamispaikkana toimii sininen Dodge RAM, huoltoportin välittömässä läheisyydessä jossa minä (Tuisku) tai joku muu on teitä vastassa jakamassa liivit, ruokaliput, rannekkeet ja ohjaamassa teidät tehtäviinne. Paikalla täytyisi olla noin 15 minuuttia aikaisemmin vuoron alkua, että ehdin jakaa liivit ja ohjata tehtäviinne.  Jos ja kun on jotain kysyttävää niin parhaiten saa vastauksen lähettämällä kysymykset JV talkoolaistemme WhatsApp ryhmään ja tietenkin saa soittaa tai tekstata (Juha Iso-Tuisku 0405700500). Ne talkoolaiset jotka haluavat rannekkeensa ennemmin varsiaista talkoo vuoroaan ja haluavat osallistua tapahtumaan, niin ottakaa yhteyttä minuun (Juha) niin saatte rannekkeenne, olen alueella koko tapahtuman ajan pe ja la klo 12-03. Alla on suuntaa antava kartta tapahtuma alueesta. Suurin muutos on K-18 anniskelualueen kasvaminen ja WC alueen siirto lähemmäs Ammattikoulunkatua. Klikkaamalla karttaa saat sen suuremmaksi.

Tämän vuotiset Solarsound rannekkeiden värit on vielä julkaisematta mutta lisään tiedon tänne kunhan se on saatavilla. Väärentämisen vaikeuttamiseksi, siirryttiin jo viimevuonna käyttämään kankaisia rannekkeita, joita on kyllä lähestulkoon mahdoton väärentää, aikaisempina vuosina portilla tarkastajat tekivät tarkkaa työtä ja saivatkin väärennoksiä melkoisesti talteen, viimevuonna ei väärennöksiä enää löytynyt. Rannekkeita on kolmenlaisia joka tekee ranneke tarkistuksista melko simppeliä. VIP asiakkaita on tänävuonna vähintäänkin yhtäpaljon viimevuoteen verrattuna ja VIP lippuja on PE, LA ja PE-LA. Ranneke on kaikilla sama mutta kaulurista katsotaan voimassaolo aika.

 

Lista tapahtuman yleisistä ohjeista. 

 • Sisäänkäynnin läheisyydessä on maksullinen narikka, johon voit jättää tavarasi säilytykseen turvallisesti. Myös narikassa käynti on maksullinen 
 • VIP asiakkaille on oma ilmainen narikka ja sisäänkäynti jonojen ohi
 • Narikka on avoinna seuraavasti:
 • Perjantai  3.8 12.00 – 02.30
 • Lauantai 4.8 11.00 – 02.30
 • Löytötavaroita voi kysyä narikasta/infopisteestä tapahtuman aikana. Löytötavarat toimitetaan Seinäjoen poliisilaitoksen löytötavarapisteeseen tapahtuman jälkeen.
 • Alueella on runsaasti myyntipisteitä sekä K-18 anniskelupisteitä. Yhteistykumppaninamme toimii Hartwall. Suomen paras festivaalicateringin toteuttaja, Nordic Gourmet rakentaa Solareille tänä vuonna monipuolisen ruokamaailman, josta Ruokamaailmasta löydät niin burgerit, kasvisruoat kuin eksoottisemmatkin makuelämykset. Ruokapisteitä sijoitetaan festivaalialueen lisäksi myös portin välittömään läheisyyteen tapahtuma-alueen ulkopuolelle
 • Tehokkain ja nopein maksuväline festivaalialueella on käteinen. Maksuvälineiksi käy myös pankkikortit, Visa sekä Visa Electron.
 • Alueella ensiapupiste ja osaava ensiapuhenkilökunta.
 • Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikenikäiset. Alle 7-vuotiaat pääsevät Solar Soundiin ilmaiseksi huoltajan seurassa. Suositusikärajamme on kuitenkin K-13

Näitä asioita ei tapahtuma-alueelle saa tuoda.

 • Pulloja / tölkkejä / mitään nesteitä (HUOM! MYÖS KAIKKI AVAAMATTOMAT PULLOT KIELLETTY!!! Tyhjät vesipullot sallitaan (vesipiste alueella). Lähtökohtaisesti myös omien eväiden tuonti alueelle on kielletty, Jos mukana on pieni lapsi niin selkeästi tällekuuluvat eväät voidaan päästää
 • Teräaseita, pesäpallomailoja, kovia esineita tai muita tavaroita, joilla voi aiheuttaa vahinkoa ihmisille tai omaisuudelle
 • Lemmikkejä (merkityt opaskoirat sallitaan)
 • Sateenvarjoja
 • Alkoholi/päihteet
 • Ammattimaisia valokuvaus- tai videointivälineitä (kännykkäkamerat ja normaalit digikamerat sallittuja sekä järjestelmäkamerat ilman lisäputkia ja jalustoja!)
 • Sisäänkäyntien yhteydessä on turvatarkastus, takavarikoituja tavaroita ei palauteta! Sisäänkäyntien yhteydessä on narikkapalvelu, jonne voi jättää ylimääräiset tavarat. Myös narikassa käynti on maksullinen.

Linkki päivittyvään työvuoro listaan.

Linkki Passi ja rannekelistaan.

Linkki Ohjeeseen Järjestyksenvalvojana toimivalle.

Linkki Työvuoro listaan PDF muutokset eivät näy.

Linkki Solarsoundin viralliset sivut.

Linkki NYQS;n JV yleisohjeeseen.

Linkki NYQS;n Työntekijäohjeeseen.

Vastaa