Seurakuntavaalit isänpäivänä 9.11.2014

Seurakuntavaalien ennakko äänestys on päättynyt, varsinainen vaalipäivä isänpäivänä 9.11.2014. Äänestys alkaa Jumalanpalveluksen jälkeen kirkossa ja jatkuu klo 20 saakka. Meidän kylältä on mukana kaksi sitoutumatonta Juuret ryhmän ehdokasta ja kaksi Keskustalaisen seurakuntaväen ehdokasta. Eiköhän olla tässäkin asiassa aktiivisia ja käydä varmistamassa omankyläisten ehdokkaiden läpimeno.

Varsinainen vaalipäivä Isänpäivänä 9.11.2014

Kaikilla viimeistään ensimmäisenä vaalipäivänä 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä on seurakuntavaaleissa yhtäläinen äänioikeus.

Kuvaa tai kuvan viereisestä linkistä klikkaamalla pääset siirtymään vaalikoneeseen ja tutustumaan kunkin ehdokkaan antamiin vastauksiin. Mobiililaitteita käytettäessä sivusto täytyy pakottaa toimintaan täysversiona, mobiiliversiona sivuston vaalikone ei kaikilla laitteilla toimi oikein.

Tommi

52 Halkosaari Tommi KESK

Olen hakemassa nuoresta iästäni huolimatta jo toiselle kaudelle seurakuntavaltuustoon. Tulen jatkamaan arvokasta työtä tuomalla nuorten asioita esiin, sillä uskon mitä nuorempana siemenen kylvää niin sitä vanhemmaksi sen myös kantaa. Mielestäni seurakunnan työmuodoista juuri nuorisotyö kaikkein tärkeintä, sillä nuoret ovat siinä iässä, jossa alkavat tekemään omia päätöksiään tulevaisuutensa suhteen. Mikäli seurakunta kuuluu tässä vaiheessa nuoren elämään luonnollisesti, on uskon siemen saatu jo kasvamaan paksuun versoon saakka.

Tuulikki 5959 Kukkonen Tuulikki KESK

Olen 60-vuotias eläkkeellä oleva entinen lypsykarjatilan emäntä, kirkkovaltuustossa jo 2 kautta, lähetystyö ja diakonia on lähellä sydäntä, sekä lapset ja nuoriso. Olen ollut vappaaehtoisena vastuunkantajana seurakunnan eri toimintamuodoissa yli 20 vuotta, josta 10 vuotta Könni-Harjunmäen diakoniapiirin puheenjohtajana sekä lisäksi SLEY:n Könni-Kiikerin osaston sihteerinä 22 vuotta.

Kaija84 Aspila-Renkola Kaija Juuret ryhmä

Olen Kaija Aspila-Renkola. Asun Kiikerinkylässä ja työskentelen Ilmajoen alakouluilla erityisopettajana. Vapaa-aikani kuluu kyläseuran, vaihto-oppilastoiminnan ja erilaisten kristillisten järjestöjen parissa. Olen Ilmajoen seurakunnassa jokapyhäinen kirkkovieras ja pidänkin jumalanpalvelusta yhtenä seurakunnan tärkeimmistä viikottaisista tapahtumista. Olen pitänyt aikoinaan pyhäkoulua kymmenen vuoden ajan ja ollut myös kaksi kautta kirkkovaltuutettuna. Tällä hetkellä osallistun rivijäsenenä seurakunnan eri tilaisuuksiin mm. raamattupiiriin ja toivoisinkin erilaisten pienryhmien leviävän kaikkien seurakuntalaisten ulottuville. Toki kaikki seurakuntatyö on tärkeää ja arvokasta ja toivon, että sen kautta jokainen seurakuntalainen tulee kohdatuksi ja hoidetuksi. 

Jarkko85 Hautala Jarkko Juuret ryhmä

Olen kotoisin Kiikerinkylästä. Teen päivätyöni Hautala Service Oyssä, hallituksen puheenjohtajana, tuotan myös sähköä omaan tarpeeseen ja valtakunnan verkkoon tuulivoimalla. Olen toiminut yrittäjänä pian 30 vuotta, uskon että tätä kokemusta voisin hyödyntää myös seurakunnan luottamustoimissa. Kirkon päätehtävä on julistaa sanomaa Kristuksesta, mutta sanoman julistamisessa tarvitaan työväkeä ja puitteet. Käyn seurakunnan tilaisuuksissa mahdollisuuksieni mukaan, melko usein. Raamattupiirit, raamattuopetus, sunnuntai kirkko ym. Mielestäni seurakunnan luottamustoimiin kuuluisivat ennemmin asiaan vihkiytyneet henkilöt kuin puolueet. Haluan antaa työpanokseni Ilmajoen seurakunnan käyttöön.

Juuret-ryhmä

NÄIN ÄÄNET LASKETAAN

Vaalien tulokseen vaikuttaa sekä ehdokaslistan saama yhteinen äänimäärä että ehdokkaan henkilökohtainen äänimäärä. Eri ehdokasryhmät saavat valtuustopaikkoja saamansa kokonaisäänimäärän mukaan. Vastaava D’Hondtin menetelmä on käytössä kunnallisissa ja valtiollisissa vaaleissa.

Kaikkien listan ehdokkaiden saamat äänet lasketaan ensin yhteen. Sen jälkeen ehdokkaat asetetaan järjestykseen henkilökohtaisen äänimäärän perusteella. Jokainen ehdokas saa vertausluvun siten, että ryhmittymän eniten ääniä saanut ehdokas saa vertausluvukseen ryhmittymän koko äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut 1/2 ryhmittymän äänimäärästä, kolmanneksi tullut 1/3 ja niin edelleen. Vaalin tulos määräytyy kunkin ehdokkaan saaman vertausluvun perusteella.

D’Hondtin menetelmällä on taipumus suosia suuria ryhmiä niin, että ne saavat ääniosuuttaan suuremman osuuden paikoista. Vastaavasti pienet ryhmät saavat keskimäärin ääniosuuttaan pienemmän paikkaosuuden 

2 vastausta artikkeliin “Seurakuntavaalit isänpäivänä 9.11.2014”

  1. Seurakuntavaalit: onhan meillä lisäksi kyliltämme kaksi muutakin ehdokasta jotka ovat hyvin paneutuneet seurakuntatyöhön nykyisellä vaalikaudella, nuorisotyöhön Tommi, (numero 52) ja seurakuntatyöhön Tuulikki (numero 59). Tarjontaa on ja äänestysvalinta mieleisestä mutkallinen. Tovotan valituille siunausta ja viisautta tässä työssä.

Vastaa