Kyläkirje elokuu 2020

Kesä alkaa jo kääntyä loppupuolelle ja kyläseuran toiminta vilkastuu pikku hiljaa. Kioski on palvellut kyläläisiä ja ohikulkijoita ja koonnut väkeä kahvikupin ääreen maailmaa parantamaan. Kioski on auki edelleen su 9.8. asti ja sen jälkeen vielä viikonloppuna 15.-16.8. klo 12-21.

La 15.8. järjestetään aivan uudenlainen tapahtuma ’Harjunmäen kierros’ –hölkkä. Tapahtuman tiedot on tarkemmin kirjeen kääntöpuolella. Nyt vain kaikki rohkeasti mukaan hölkkäämään ja kävelemään! Ja kioski on siis myös auki tuolloin.

Ma 24.8. klo 18 alkaen kutsutaan kaikki kyläläiset yhteisille kesäkaffeille ja kaakuille kylätalolle. Vietetään mukava ilta yhdessä, kuullaan kyläseuran kuulumisia ja voidaan miettiä myös syksyn toimintaa porukalla.

Kyläseuran jumppa siirtyy tänä vuonna Ilmajoki-opiston alaiseksi ja siitä koituu joitakin muutoksia. Jumppaan pitää nyt ilmoittautua suoraan Ilmajoki-opistoon 24.8. alkaen ja jokaisen pitää myös maksaa kurssimaksu 42 €/koko lukuvuosi. Kyläseura kuitenkin sponsoroi jäsenmaksun maksaneita kuittia vastaan niin, että omavastuuksi jää vain 10 €. Kuitit voi toimittaa tilitietoineen rahastonhoitaja Tarja Mäkiniemelle (Könnintie 945, 040 7775 486).
Aikataulu säilyy entisellään eli tiistaisin naiset klo 19 ja miehet klo 20. Syyslukukausi on 8.9.-1.12. ja kevätlukukausi 12.1.-20.4.

Iloisena uutisena salikorttilaisille ilmoitetaan, että koronan takia korttien voimassaoloaikaa on jatkettu 6.11. asti ja jatkosta vielä neuvotellaan.
Kannattaa ottaa siis taas ryhtiliike ja jatkaa salikäyntejä samoin kuin sitten syyskuussa lähteä mukaan tiistai-illan jumppaan kylätalolle

Kyläseuran vuosikokouksessa esiteltiin muutosehdotuksia yhdistyksen sääntöihin. Sääntöjen mukaan asiasta on pidettävä vielä ylimääräinen yhdistyksen kokous. Se pidetään kylätalolla ma 19.10.2020 klo 19.00. Merkitkää aika jo kalenteriin, vaikka toki asiasta ilmoitetaan vielä lähemmin.

Loppukesän lämpöä ja mukavia kohtaamisia kylän väelle!

Könnin kyläseura ry.

Liikunnallinen keskiviikkoehtoo🤩

Keskiviikkona 22.7 olis tarjolla liikunnallinen ehtoo kylätalon kentällä. klo 18 jumppa kaikenikäisille Ja kokoisille. kyläläinen liikunnanohjaaja Ari Hiltunen pitää noin30min max. Jumpan jälkeen pallopeliä kelin mukaan. Tulkaahan mukaan ja pidetään hiespäin hauskaa😬💪👍

Könnintielle nopeusrajoitus!

Tänään tuli Elyltä päätös eli 2,5 km matkalle on myönnetty 60 km/h rajoitus Könnintielle ( ja lisätään ne ohituskieltomerkit samalla, kun pelkät tiemaalaukset ei näy esim. talvella). Rajoitus on voimassa, kun kyltit on asennettu, asennusaikaa on max 1 kk päätöksestä, joka on päivätty 17.6. Eli rajoitusalue alkaa ennen Lähtelänkytötietä ja päättyy Munakantien risteyksen jälkeen.

Juhannus ehtoo kylätaloolla.

Nyt lauantaina Juhannuspäivänä olisi tarkoitus viettää aikaa kyläläisten kesken. Juhannuksen ajaksi on luvassa loistosäätä ja kylätalon markilla vietettäisiin aikaa erilaisten pelien merkeissä, tai ihan vain jutustellen. Beach volley kenttä on kunnostettu jossa voidaan pelailla, katotaan joukkueet paikan päällä. Krokettia, mölökkyä, tikanheittoa mitä nyt vain keksitäänkään. Otetaan omat eväät ja juomat mukaan kukin oman maun mukaan ja laitetaan kyläseuran grilli kuumaksi. Aloitellaan siinä lauantai iltapäivällä vaikkapa klo 15 alkaen ja niinkauan kun virtaa riittää.

Kyläseuran sääntömääräinen vuosikokous!

Kyläseuran vuosikokous jouduttin myös siirtämään koronan takia. Kokous on nyt päätety pitää maanantaina 8.6. klo 19.00. Kokouksessa kuullaan tutuun tapaan menneestä vuodesta ja suunnitellaan tulevaa toimintaa, joskin tänä vuonna monet asiat ovat vielä epävarmoja. Tärkeänä asiana käsitellään kuitenkin kyläseuran sääntöjä ja niihin ehdotetuja muutoksia. Toivottavasti ilta sopii mahdollisimman monelle!

Kylvönsiunaus kylätalolla

Koronarajoitusten hieman hellittäessä ja sallien alle 50 henkilön tilaisuudet päätettiin perinteinen kylvön siunaus  järjestää tänäkin kesänä. Se pidetään keskiviikkona 3.6. klo 19.00 kylätalon markilla, jossa on väljempää kuin kioskilla. Seurakunnasta on mukana pastori Mika Syväniemi. Tilaisuus videoidaan ja sen voi katsoa livelähetyksenä facebookin ja tälle Könnin kyläseura ry;n nettisivulle tapahtumaa hieman ennen ilmestyvän linkin kautta ja jälkeenpäin tallenteena täältä kyläseuran kotsivuilta. Kahvitus tapahtuu piknik-periaateella eli oma termospullo ja vilItti/jakkara mukaan! Muistakaa myös omat virsikirjat ja etenkin ne turvavälit!

Kyläseuran vuosikokous ma 16.3. klo 19.

Tervetuloa kyläseuran vuosikokoukseen maanantaina 16.3. klo 19! Aluksi kaffitellaan ja sen jälkeen kyläseuran käyttöön luovutetaan sydäniskuri. Kokouksessa kuullaan menneestä vuodesta, päivitetään seuran sääntöjä ja suunnitellaan kuluvan vuoden toimintaa. Lähdetään isolla porukalla liikkeelle!

Erkki Iso-Tuiskun muistolle on avattu lista

Muistamiset voi toimittaa osoitteeseen: Lähteläntie 135 (Vesa ja Kristiina Iso-Tuisku) 15.3. saakka. 

Mikäli emme ole kotona, voi muistamiset jättää kirjekuoressa (mukaan oma nimi) postilaatikkoon kuistille( kannessa lukee Könnin Kyläseura).