Kyläkirje maaliskuu 2020

Olemme Ilmajoella ja koko Suomessa joutuneet yhtäkkiä uuden ja ennenkokemattoman tilanteen keskelle. Valtakunnan rajat on suljettu, julkiset tilat ovat kiinni ja lähes kaikki lapset ovat jääneet kotiin etäopetukseen. Yleistä kokoontumisvapautta on rajoitettu ja yli 70-vuotiaiden toivotaan pysyttelevän kotosalla.

Kylällä on herännyt huolta siitä, miten iäkkäät tai muuten karanteenissa olevat henkilöt selviävät arjen tilanteista. Ari Hiltunen kylätalolta ilmoittautui vapaaehtoiseksi kauppa-asioiden hoitajaksi tarvitseville. Ariin saa yhteyden soittamalla 0400 853223 ja sopimalla käytännön järjestelyistä. Muutkin vapaaehtoiset voivat ilmoittautua kyläseuran Fb-sivuilla tai ottamalla yhteyttä Mäkiniemen Tarjaan (040 7775486). Avun tarvitsijat, ottakaa rohkeasti yhteyttä myös autollisiin naapureihin ja tuttaviin – varmasti me kaikki olemme valmiita auttamaan, kunhan vain tieto kulkee.

Kyläseuran vuosikokous siirrettiin myöhempään ajankohtaan ja 2.4. suunniteltu kylän turvallisuusilta on peruttu. Myös maaseutunaiset seuraavat tilannetta ja toimivat sen mukaan.
Pääsiäisvalkiaa varten on noussut komea kasa poltettavaa ja johtokunta seuraa tarkasti tiedotusta, onko sen sytyttäminen pääsiäislauantaina mahdollista. Kokkoa varten ei kuitenkaan enää voi tuoda lisää risuja.

Toivotaan, että tilanne helpottuu kevään kuluessa ja kesäkioski voitaisiin avata normaalisti. Kylän yläasteikäinen nuoriso voisi kuitenkin nyt jo ruveta miettimään ensi kesää ja ilmoittautua kioskimyyjiksi Tammelan Marjolle (050 3587617) huhtikuun loppuun mennessä. Myös kylätalon ruohonleikkuu hoidetaan entiseen malliin ja halukkaat voivat ilmoittautua Mäki-Latvalan Antille (0500 138296) samoin huhtikuun loppuun mennessä.

Seuratkaa kyläseuran viestikanavia Facebookissa, kotisivuilla ja Ilmajoki-lehden seurapalstalla.
Jos emme voi tavata, muistetaan soittaa ja laittaa viestejä. Pidetään toisistamme huolta – yhdessä selviämme tästäkin!

Könnin kyläseura ry

Kyläseuran vuosikokous ma 16.3. klo 19.

Tervetuloa kyläseuran vuosikokoukseen maanantaina 16.3. klo 19! Aluksi kaffitellaan ja sen jälkeen kyläseuran käyttöön luovutetaan sydäniskuri. Kokouksessa kuullaan menneestä vuodesta, päivitetään seuran sääntöjä ja suunnitellaan kuluvan vuoden toimintaa. Lähdetään isolla porukalla liikkeelle!

Erkki Iso-Tuiskun muistolle on avattu lista

Muistamiset voi toimittaa osoitteeseen: Lähteläntie 135 (Vesa ja Kristiina Iso-Tuisku) 15.3. saakka. 

Mikäli emme ole kotona, voi muistamiset jättää kirjekuoressa (mukaan oma nimi) postilaatikkoon kuistille( kannessa lukee Könnin Kyläseura). 

Teatteriin su 16.2. klo 19

Lähdetään porukalla katsomaan kunnantalolle Rakkausreseptiä sunnuntaina 16.2.klo 19. Kyläseura on varannut näytökseen 30 lippua ja hinta jäsenille on 10 €. Pääsylippuun sisältyy väliaikakahvit. Ilmoittaudu Kostille to 13.2. mennessä 040 5054270.

Digikahvila ti 28.1.

Digikahvila jatkaa aina vain ja nyt mattimyöhäisetkin ehtivät vielä mukaan! Eli ensi tiistaina 28.1. klo 15.30-18.30 välisenä aikana voit tulla älylaitteesi kanssa kylätalolle saamaan neuvoja ja juomaan kahvia.