DEFIBRILLAATTORIn käyttökoulutus

Maanantaina 1.11 klo 18-20 sydäniskurin käyttökoulutus kylätalolla, eka tunti teoriaa, toinen käytäntöä. Tarjolla siis kaikille kiinnostuneille jäsenille – toivottavasti mahdollisimman moni pääsee opettelemaan laitteen käyttöä 😁

Huomio📣📣📣📣

Huomenna torstaina sydäniskurin käytön opastus tilaisuus valitettavasti peruuntuu kouluttajan sairastumisen vuoksi, mutta selvitämme ja tiedotamme uuden ajankohdan heti kun saamme tiedon siitä. Pyritään saamaan se vielä tälle vuodelle.

Uusien koivujen istutus Kökkä.

Lauantaina 9.10 klo 9.00 alkaen vaivaastennevan uusien koivujen istutustalkoot. Uudet taimet noin n250kpl odottavat kioskilla istuttajiaan.
Kokoonnumme aamulla kioskille, josta ohjeistuksen jälkeen jakaannumme istutus puuhiin. Uudet taimet istutamme ihan lapio menetelmällä jokaisen vanhan pystyssä olevan ja jo kaatuneen koivun sijainnin puoleen väliin, samaan riviin vanhojen koivujen kanssa. Vanhat koivut jäävät vielä paikalleen muutamaksi vuodeksi josta ne aikanaan sitten poistetaan ja haketetaan kylätalon lämmön lähteeksi.
Talkoolaiset ottavat varustuksekseen huomioliivin, lapion ja rautakangen tai lekan jolla saa tainta tukevat paalut pystytettyä.
Taimet ja tarvikkeet jaamme jo perjantaina valmiiksi tien penkoille.
Lähtekää mukaan isolla porukalla tekemään histroriaa ja turvaamaan tämän meidän niin ainutlaatuisen kulttuurimaiseman säilymisen.
Ensimmäiset koivut istutettiin vaivaastennevan varteen Harjunmäen-kiikerin maamiesseuran toimesta tasan 70 vuotta sitten 1951 ja uusittiin 1988.
Kioskille järjestetään talkoolaisille juotavaa, kaffia ja makkaraa.
Tervetuloa ja tehdään tästä päivä, joka muistetaan vielä vuosikymmenien päästä ja onhan se mukava sitten sanoa että minäkin olin mukana.

Vaivaastennevan koivut

Vaivaastenneva sai ensimmääset koivunsa 1951 Harjunmäen-Kiikerin maamieseuran toimesta nimikkopuu menetelmällä ja seuraavan kerran 1988 tien saneerauksen yhteydessä. Nyt 70 vuotta myöhemmin ensimmäisistä istutuksista on tullut jälleen aika istuttaa Vaivaastennevalle uudet koivut kyläseuran toimesta. Nykyiset koivut on lähes kaikki loukittu tyvestä ja moni niistä on jo katkennutkin. Kyläseuralle on uudet taimet noin 250kpl tiedossa ja hankkeelle myös ELY näyttää vihreää valoa kulttuurimaiseman ylläpitävänä hankkeena. Normaslistihan ei tiealueella puita hyväksytä, mutta tämä on niitä harvoja kohteita Suomessa jossa tämä sallitaan . Uudet koivuntaimet istutetaan kasvamaan jokaiseen koivuväliin ja paikaten harvat paikat. Kun koivut ovat lähteneet matkaan niin muutamanvuoden kuluttua sitten poistetaan vanhat ja laitetaan hakkeeksi kylätaloa lämmittämään. Työ toteutetaan syksyn aikana ja Köykkäpäivä ilmoitetaan lähempänä kun taimet saadaan kylälle