Könnintielle nopeusrajoitus!

Tänään tuli Elyltä päätös eli 2,5 km matkalle on myönnetty 60 km/h rajoitus Könnintielle ( ja lisätään ne ohituskieltomerkit samalla, kun pelkät tiemaalaukset ei näy esim. talvella). Rajoitus on voimassa, kun kyltit on asennettu, asennusaikaa on max 1 kk päätöksestä, joka on päivätty 17.6. Eli rajoitusalue alkaa ennen Lähtelänkytötietä ja päättyy Munakantien risteyksen jälkeen.

Juhannus ehtoo kylätaloolla.

Nyt lauantaina Juhannuspäivänä olisi tarkoitus viettää aikaa kyläläisten kesken. Juhannuksen ajaksi on luvassa loistosäätä ja kylätalon markilla vietettäisiin aikaa erilaisten pelien merkeissä, tai ihan vain jutustellen. Beach volley kenttä on kunnostettu jossa voidaan pelailla, katotaan joukkueet paikan päällä. Krokettia, mölökkyä, tikanheittoa mitä nyt vain keksitäänkään. Otetaan omat eväät ja juomat mukaan kukin oman maun mukaan ja laitetaan kyläseuran grilli kuumaksi. Aloitellaan siinä lauantai iltapäivällä vaikkapa klo 15 alkaen ja niinkauan kun virtaa riittää.

Kioski on auki jokapäivä klo 12-21

Yleishyödyllisesti toimiva Harjunpakan kesäkioski aukaisi jälleen myyntiluukkunsa 12.6.
Kioski palvelee kesän ajan, koulujen alkamiseen saakka pidennetyllä aukiololla päivittäin klo 12-21.
Voimme nyt myös  vastaanottaa lähimaksuja tai PIN-koodilla vahvistettavia sirukorttimaksuja kaikilla yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla (mm. Visa, Mastercard ja American Express) sekä lähimaksuja Samsung Pay-, Apple Pay- ja Google Pay ‑sovelluksilla.
Kioskin valikoimiin kuuluu kahvia, pullaa, pikkusuolaista, virvokkeita , jäätelöä ja makeisia. Pullat ja pikkupitzat ovat nuorten itse leipomia kylätalon keittiöllä ja raaka-aineet on kotimaisia ja lähialueelta kotoosin.
Kioskin toiminnasta vastaavat kyläalueen yläaste ikäiset nuoret tarjoten monelle sen ensimmäisen oikean kesätyöpaikan.
Tervetuloa läheltä ja kaukaa👍👌☀️🍦🍭🍮☕️🧃☀️🤩

☕🍦🍰 KIOSKI AVATAAN 12.6.20 ☕🧁🍰

🌸Kylän nuoret myyvät kahvia, jäätelöä, leivonnaisia ja muita herkkuja kesän ajan jokaisena viikonpäivänä klo.12-21.

🌻Myyjiksi palkataan kyläseuran alueen nuoria, jotka ovat kyläseuran jäseniä ja iältään nuorimmat siirtyvät 7lk.lle ja vanhimmat ovat päättäneet 9lk.n.
(Jäsenmaksu on perhekohtainen ja siihen tarvittavat tiedot saa näppärästi esim.kyläseuran nettisivuilta)

🌷Toimintaan tarvitaan myös aikuisia ja joukkoon mahtuu myös uusia aikuisia kioskin asioissa hääräämään. Halukkaat voivat olla yhteydessä pikaisesti Marjo Tammelaan.

🌞 Aurinkoista kioskikesää 🌞

Kyläseuran sääntömääräinen vuosikokous!

Kyläseuran vuosikokous jouduttin myös siirtämään koronan takia. Kokous on nyt päätety pitää maanantaina 8.6. klo 19.00. Kokouksessa kuullaan tutuun tapaan menneestä vuodesta ja suunnitellaan tulevaa toimintaa, joskin tänä vuonna monet asiat ovat vielä epävarmoja. Tärkeänä asiana käsitellään kuitenkin kyläseuran sääntöjä ja niihin ehdotetuja muutoksia. Toivottavasti ilta sopii mahdollisimman monelle!

Kylvönsiunaus kylätalolla

Koronarajoitusten hieman hellittäessä ja sallien alle 50 henkilön tilaisuudet päätettiin perinteinen kylvön siunaus  järjestää tänäkin kesänä. Se pidetään keskiviikkona 3.6. klo 19.00 kylätalon markilla, jossa on väljempää kuin kioskilla. Seurakunnasta on mukana pastori Mika Syväniemi. Tilaisuus videoidaan ja sen voi katsoa livelähetyksenä facebookin ja tälle Könnin kyläseura ry;n nettisivulle tapahtumaa hieman ennen ilmestyvän linkin kautta ja jälkeenpäin tallenteena täältä kyläseuran kotsivuilta. Kahvitus tapahtuu piknik-periaateella eli oma termospullo ja vilItti/jakkara mukaan! Muistakaa myös omat virsikirjat ja etenkin ne turvavälit!

Kyläkirje maaliskuu 2020

Olemme Ilmajoella ja koko Suomessa joutuneet yhtäkkiä uuden ja ennenkokemattoman tilanteen keskelle. Valtakunnan rajat on suljettu, julkiset tilat ovat kiinni ja lähes kaikki lapset ovat jääneet kotiin etäopetukseen. Yleistä kokoontumisvapautta on rajoitettu ja yli 70-vuotiaiden toivotaan pysyttelevän kotosalla.

Kylällä on herännyt huolta siitä, miten iäkkäät tai muuten karanteenissa olevat henkilöt selviävät arjen tilanteista. Ari Hiltunen kylätalolta ilmoittautui vapaaehtoiseksi kauppa-asioiden hoitajaksi tarvitseville. Ariin saa yhteyden soittamalla 0400 853223 ja sopimalla käytännön järjestelyistä. Muutkin vapaaehtoiset voivat ilmoittautua kyläseuran Fb-sivuilla tai ottamalla yhteyttä Mäkiniemen Tarjaan (040 7775486). Avun tarvitsijat, ottakaa rohkeasti yhteyttä myös autollisiin naapureihin ja tuttaviin – varmasti me kaikki olemme valmiita auttamaan, kunhan vain tieto kulkee.

Kyläseuran vuosikokous siirrettiin myöhempään ajankohtaan ja 2.4. suunniteltu kylän turvallisuusilta on peruttu. Myös maaseutunaiset seuraavat tilannetta ja toimivat sen mukaan.
Pääsiäisvalkiaa varten on noussut komea kasa poltettavaa ja johtokunta seuraa tarkasti tiedotusta, onko sen sytyttäminen pääsiäislauantaina mahdollista. Kokkoa varten ei kuitenkaan enää voi tuoda lisää risuja.

Toivotaan, että tilanne helpottuu kevään kuluessa ja kesäkioski voitaisiin avata normaalisti. Kylän yläasteikäinen nuoriso voisi kuitenkin nyt jo ruveta miettimään ensi kesää ja ilmoittautua kioskimyyjiksi Tammelan Marjolle (050 3587617) huhtikuun loppuun mennessä. Myös kylätalon ruohonleikkuu hoidetaan entiseen malliin ja halukkaat voivat ilmoittautua Mäki-Latvalan Antille (0500 138296) samoin huhtikuun loppuun mennessä.

Seuratkaa kyläseuran viestikanavia Facebookissa, kotisivuilla ja Ilmajoki-lehden seurapalstalla.
Jos emme voi tavata, muistetaan soittaa ja laittaa viestejä. Pidetään toisistamme huolta – yhdessä selviämme tästäkin!

Könnin kyläseura ry